Infrarood verwarming voordelen

infrarood verwarming voordelenAlles heeft zijn voordelen en nadelen. Zo heeft ook infraroodverwarming beide!
Het is altijd erg belangrijk om alle voordelen met alle nadelen af te wegen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en ben je goed op de hoogte van wat je aankoopt.

  

Voordelen van infrarood verwarming

  • voordelen infrarood verwarmingVeel moderne verwarmingselementen zijn erg groot en nemen bijgevolg heel wat ruimte in. Bij infrarood verwarming heb je daardoor een groot voordeel! Door de beperkte plaats die infrarood verwarming (binnenshuis) inneemt, kan je de volledige ruimte beter optimaliseren en het verwarmingselement beter in de ruimte integreren.
    Daarnaast heb je bij infraroodverwarming ook nog het voordeel dat vele systeen ophangbaar zijn.
  • Infrarood verwarming is gezond! En dat in verschillende opzichten!
    Allereerst zorgt deze specifieke vorm van verwarming voor een betere doorbloeding in het lichaam, ten tweede verbrandt infrarood verwarming geen chemische deeltjes, waardoor je ook onmogelijk met deze schadelijke stoffen in aanraking kan worden gebracht.
  • Makkelijk te installeren! Gewoon in een stopcontact klikken en klaar! Een schouw is absoluut niet nodig en je verwarming aansluiten op de watercentrale is ook niet meer nodig.
  • Infrarood verwarming is erg hygiĆ«nisch. Doordat er geen warmte in de ruimte wordt geblazen, maar gestraald, zullen er geen stofdeeltjes worden verspreidt.
  • Sneller opwarmen? Infrarood verwarming is makkelijk verplaatsbaar! Door het lichte gewicht en de kleine oppervlakte van deze verwarmingselementen zijn ze makkelijk te verplaatsen.
  • Goedkoper in verbruik in vergelijking met centrale verwarming. Per graad die wordt verwarmd, bespaar je ten opzichte van centrale verwarming wel 7% aan kosten uit!

Lees hier meer over de prijs.