Infrarood verwarming nadelen

nadelen infrarood verwarmingOp de vorige pagina kon je al meer lezen over de infrarood verwarming voordelen. Daar werd je aangeraden om alle voordelen altijd goed af te wegen tegen mogelijke nadelen. Op deze pagina geven we je daarom alle nadelen van infrarood verwarming weer in een handige checklist!

 

  

Nadelen van infrarood verwarming

  • Voor het hoogst mogelijke rendement te verkrijgen, is het noodzakelijk dat de infrarood verwarming aan de muur wordt opgehangen. Indien je dit liever niet doet, bestaan er ook varianten van infrarood verwarming om op de grond te zetten, maar deze zullen een hoger gebruik hebben.
  • Wil je esthetisch te werk gaan, of gebruik maken van een thermostaat? Dan zal je ook kap- en breekwerkenmoeten uitvoeren om de elektrische kabels te verbergen die naar dit verwarmingselement toelopen. Gaat het echter om louter bijverwarming, dan is dit niet nodig.
  • Zoals de meeste soorten verwarming is ook infrarood verwarming relatief duur in aankoop. Maar dit is dan ook weer relatief. Gaat het gewoon als bijverwarming, dan hoeft infrarood verwarming absoluut niet duur te zijn.