Amsterdam

Grachtjes, cultuur en op en top gezellig

Nederlanders staan bij ons bekend voor hun grappige accenten, hun obsessie voor kaas en hun –soms– iets té grote zelfzekerheid. Toch is het altijd leuk om onze Noorderburen met een bezoek te gaan verblijden.
De reuzen van dit laagliggende land verwelkomen de Vlamingen gastvrij in hun middeleeuwse steden en dorpen en laten ons zien hoe progressief zij durven denken.
Amsterdam blijft ‘s Nederlands bekendste trekpleister en dat hoeft niet te verwonderen. Deze prachtige stad leent zich er perfect toe om een citytrip te organiseren en verloren te lopen in de naar weed geurende straatjes van deze topbestemming.

[recent_posts num=”4″ post_format=”standard” meta=”true” thumb=”true” thumb_width=”170″ thumb_height=”255″ excerpt_count=”0″ category=”Amsterdam” custom_class=”custom-grid”]

Acties en kortingen in Amsterdam

Ben je ook zo dol op de stad gelegen aan de Amstel? Kijk dan zeker eens naar de vele acties die we hieronder opsommen. Amsterdam kan immers erg duur worden! En een centje besparen is altijd leuk, toch?!

Acties

 • Amsterdam is heel makkelijk te bereiken met de trein. Vanuit België kan je met de intercity of ICE trein het goedkoopst naar Nederland trekken. De Thalys is iets duurder, maar deponeert je wel een tikkeltje sneller aan het Amsterdamse perron.
  De NMBS organiseert heel regelmatig acties waardoor je heel goedkoop naar Amsterdam kan treinen.
  Bekijk hier de tarieven.
 • Ben je van plan je niveau van geschiedenis en cultuur wat bij te schaven? Koop dan meteen een combipas. Met een I Amsterdam Card krijg je gratis toegang tot heel wat musea en monumenten en daarbovenop krijg je ook nog eens gratis toegang tot het openbaar verover in Amsterdam.
 • Hotels in Amsterdam zijn peperduur. Gelukkig kan het Nederlandse bedrijf TravelBird daar verandering in brengen en kortingen tot wel 50% per nacht geven! Bovendien zit je bijna altijd pal in het centrum en krijg je een drie, vier of vijfsterrenhotel! Kijk hier naar de acties.

amsterdam bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Amsterdam

Er is heel wat te bezichtigen in het mooie Amsterdam. Wij vermelden alvast de must see’s;

 • De Amsterdamse grachtjes zijn natuurlijk niet over te slaan. Je hoeft ze ook niet te gaan zoeken, want ze zijn letterlijk overal te zien.
  Je kan naast ze stappen of fietsen, maar de beste manier om de waterweggetjes te verkennen is met behulp van een kanaal rondvaart. Aanschouw de prachtige huizen en sta verstelt van de verhalen die je gids je meegeeft.
 • Het Red Light District of de walletjes zijn ondertussen wereldbekend geworden. De buurt waar prostitutie volledig legaal is, is helemaal niet guur en duister zoals sommigen wel eens denken. Probeer zeker een gegidste tour te ondernemen. Zo leer je de dames van plezier uit Amsterdam toch iets beter kennen zonder echt té close te moeten komen.
 • Anne Frank vluchtte samen met haar familie naar Nederland om de Duitsers te ontsnappen. Helaas viel de volledige Joodse familie nog steeds in handen van Hitler en zijn kompanen. Laat het dagboek van Anne tot leven komen en breng een bezoek aan het Anne Frank Huis. Bestel je tickets online, want anders moet je mogelijk wel enkele uren aanschuiven.
 • Fan van musea? Neem dan een kijkje in het grootste en uitgebreidste museum van Nederland. Het Rijksmuseum stelt werken ten toon van grote meesters uit alle hoeken van de wereld.
 • Een beetje tot rust komen tijdes je citytrip moet natuurlijk ook. En waar kan je dat beter doen dan in de natuur? Het Vondelpark is de groene long van Amsterdam. ‘s Zomers wordt er lustig gesport en gebarbecued, terwijl het park sneeuwwit kleurt in de winters.
 • Wil je een pintje pakken of proeven van het Hollandse uitgaansleven? Trek dan zeker naar het Leidseplein. Dit is hét centrale punt van Amsterdam voor party animals!

 

Reisgidsen Amsterdam


Amsterdam citytrip

Citytrip naar Nederland?

[hotdeal country=”Nederland” ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *